Funderar runt...

Fick veta i förra veckan att jag får Havandeskaps penning från och med 13 september, det ska bli så himla skönt. Känner att min kropp och huvud behöver mycket vila, är helt slut på kvällarna/helgerna. Så nästa fredag 10 sep är min sista arbetsdag på ett bra tag:)
Tänk vilken lyx det är att bo i Sverige där man har den möjligheten att vara hemma ca 1 år med sitt barn!
Det är långt ifrån alla länder som har det så. Ibland tror jag man tar för mycket för givet och inte uppskattar det vårat land erbjuder oss.


Många gnäller för minsta lilla som är "orättvist", men tänk vad bra vi har det om man jämför med MÅNGA andra länder som lider av STOR fattigdom och hade gett mycket för att få ha det som oss.







Jag ♥ Sverige


Slappar dag!

Måndag igen, jag är alltid så seg på måndagar. Känns som en evighet till Fredag!
Har inte gjort något vettigt idag, jobbat och sen bara varit hemma och lagat middag. Nu kollar jag på Rena Rama Rolf och får stark 90tals känsla... sen börjar ju Fångarna på fortet och 90tals kännslan blir ännu starkare. Jag missade inte ett enda avsnitt av något av dessa program när jag var liten. Ostbågar och Fångarna på fortet tar mig tillbaka till barndomen.
Lillan livar runt i magen som bara den, gud jag bara LÄNGTAR efter dig mitt ♥.
Måndagar är nog inte så tokiga ändå, förutom att de jobb i morgon...











.....kanske man borde köpa ostbågar?


Helgen

Lördag:

Igår jobbade Henrik hela dagen så jag åkte in till stan och mötte upp min underbara mamma som hade kommit till Sthlm för att fira mina småsystrar som fyllde 17. Vi möttes upp alla 4 och gick och åt lunch.


Kimberly och mamma


Jag och lillan

Sedan gick vi på stan i flera timmar för att hitta skor som systrarna skulle få i present. Jag tror vi var in i varenda skoaffär i centrala Sthlm, och inte blev det några skor heller:P Men det var otroligt mysigt att vi umgicks och jag önskar att vi gjorde det lite oftare.
 
Mina underbara!

Sen skulle mamma bege sig tillbaka till Gbg så vi systar åkte hem till pappa. Där gjorde födelsedagsbarnen i ordning sig för middag och "kalas" med sina tjejkompisar så jag, pappa och Mariditas åkte och käkade middag på en fransk restaurang. Det var en underbar dag med min fantastiska familj!

Söndag:

I dag är Henrik ledig så vi tog sovmorgon och bara myste. Sen åkte vi till Forum Nacka och kikade runt. Vi köpte en fin overall till lillan som hon kan ha i början på vintern.



Köpte även påslakan till spjälsängen, Gripsholm har så underbart mjuka och och fina med bra kvalité.
De hade även 20% rabatt i butiken så då måste man ju passa på:)


Nu ligger Henrik på soffan och vilar (han kom hem 4 i natt från jobbet) och jag tänkte ta tag i våra papper som vi äntligen köpt pärmar till. Ha en underbar kväll.


Vi kvällen lillan blev till;)


Bebis

Grattis Carolina som fått en liten Lo i dag på BF!


"Fin" fredagsmiddag!

img_0137 (MMS)

Gud vad sugen jag var på falukorv och makaroner idag, och en kall (alkoholfri) öl till. De kallar jag fredags lyx;) Ignorera gärna pappershögen i bakgrunden, håller på att rensa bland alla räkningar.


Magbild i v 30+4!

img_0127 (MMS)

Magbild i v 30+4!


Stora magen!

img_0105 (MMS)

Bebis och jag i V 29+5!


Trött på Socialdemokraterna...

... eller politik i huvudtaget. Vart man en vänder sig så lovar oppositionen (S, V, & MP) att de ska ändra Sverige till ett "drömland". De ska byggas bostäder, bättre kollektivtrafik, bättre skolor, bättre dagis, bättre av allt osv osv osv. Men jag bara undrar vart de ska få pengarna ifrån?....

Söndag + V 30 :)

Så var det söndag igen... Helgen spenderades på Värmdö hos Henriks föräldar, och det var lika mysigt som vanligt:) Jag tog en massa bilder som skulle läggas upp här, men självklart glömdes kameran kvar *suck*. Men jag tog några få bilder med mobilen iaf. I fredags jobbade Henrik dag (vilket aldrig händer) så vi kunde åka ut till Värmdö direkt efter jobbet. När vi kom ut var de uppdukat och kräftor framtaget... så himla mysigt och gott. På lördagen åkte jag, Ulla (Henriks mamma) och hennes väninna iväg till en auktion och kikade. Henrik och Janne (Henriks pappa) tog båten dit och mötte upp oss. De var massa folk, jätte varmt och få sittplatser så jag följde med "grabbarna" i båten tillbaka hem medans Ulla fyndade;)


(ingen rolig bild, men den enda jag hade på mobilen från lördagen)

Det blev en lugn kväll på deras terass med grillat (årets sista?) och mys prat. 

Idag har vi bara tagit de lugt fram till em då vi åkte till stan igen Henrik skulle gå på fotboll med en kompis och jag träffade Anna, som var ner i stor stan över helgen.

söta Anna

Vi satt och fikade på söder tills hon fick lov att dra sig till Tcentralen och ta tåget hem till Mora:/
Jag hade paket och hämta ut, med lite saker till lilla busungen (som har härjat i magen HELA helgen, inte många lugna stunder).

Filtar och små söta tofflor:)


Tömde precis ur min väska...

img_0099 (MMS)

Den är så tung och hälften är bara skräp. Jag fattar inte hur jag kan samla på mig så mycket på bara några veckor.


Vi är på IKEA:)

img_0097 (MMS)

Vi är på IKEA:)


Stan!

I dag ska jag möta upp Henrik på söder, vi ska och kolla/köpa bilbarnstol :)
Det blir en Maxi Cosi som man även kan sätta på barnvagnens "skelett". Smidigt att ta med i bilen om man ska åka iväg och tex. handla. Jag får visa sen på bild... vagnen står ute hos Henriks föräldrar och vi kommer nog hämta hem den på söndag, eftersom helgen spenderas ute på Värmdö:)
I morgon ska vi till MVC igen och lyssna på lillan och se så allt ser ok ut, sen drar vi till IKEA för att införskaffa nya bokhyllor och förvaring till hemmet, ska bli så skönt att komma i ordning hemma.

Bild lånad


Välkommen v 29!

I söndags gick vi in i v 29.

Bebis
Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

Mamman
Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Egna tankar
Hon busar på som bara den i magen, inte många lugna stunder, bara när jag går. Så fort jag sätter eller lägger mig börjar hon puffa runt igen.
Jag har haft några jobbiga dagar sen helgen och har inte orkat blogga, men jag hoppas på att gnistan ska komma tillbaka snart igen!

Bild och text


Mys fika och strömavbrott

Igår börjades dagen med att jag åkte in till söder för att möta upp min underbara vän Petra, som jag inte träffat sen i slutet på Maj. Det spöregnade så vi tog en mysig 2h fika:)

Hon hade med sig en massa bilder från högstadietiden, och det var så kul att se de hemska buffalo skorna, röda jazz byxorna, magtröjor och obefintliga ögonbryn;)

Jag och lillan:P



Sen mötte jag upp lillasyster och vi drog till Forum Nacka och kikade lite i affärer och åt middag.

Sööta syster!

Det blev mascara och läppglans till mig och skjorta till lillasyster. Hittade en del fint till liten i magen men tänkte vänta liiiite till innan jag köper mer kläder till henne. Zara har sååå fina kläder (till mamma, pappa och liten), så de blir en del att införskaffa därifrån.
När jag kom hem på kvällen hade hela vårat område ca 50 lägenhetshus fått strömavbrott, så jag fick tända lite ljus och mysa med tidning. Vår närbutik hade stängt tidigare (även de var utan ström) så det blev inget lördagsgodis för mig så jag fick göra popcorn över "öppen eld";) 


Strömmen kom äntligen tillbaka vid 21:45 och då kikade jag på en spännande deckare på TV, när det var 10 min kvar på filmen så slogs comhem (vår TV och bredband) ut av åskovädret som dragit förbi. Så då missade jag slutet... vem hatar inte att se en film där man inte får se det spännande slutet!
Men annars var det en mysig och bra dag, ville bara gnälla lite;)

Nu ska jag äta frukost och pyssla lite här hemma:)


Vi har strömavbrott i mitt område, har haf...

img_0096 (MMS)

Vi har strömavbrott i mitt område, har haft det i minst 3h. Skulle nyss gå till affären för att köpa lite lördagsgodis, men det var även kolsvart där. Så jag fick ta de vi hade hemma, popcorn och saft. Nu ska jag läsa lite bok.


God morgon

Gud vad skönt med sovmorgon:)

Henrik hade råkat slå fel kod på mobilen så den har låst sig och han måste ha sin PUK kod för att öppna den igen. Så morgonen har ägnats att rota runt bland alla papper för att hitta den, eftersom han börjar jobba idag kl.10:00. Men ingen kod hittades och han var mer än glad här i fotöljen brevid.



Snygg morgon bild på mig;)

Nu snart ska jag dra in till stan och möta upp Petra, sen ska jag och Kimberly dra till Forum Nacka och kika lite:)

Ha en underbar dag!


Så sant..

"Alla föds vi för att glömmas,
annars skulle sorgen bli evig"

 "Kubla Kahn"


Det är så sorgligt men sant!
Njut och älska varje sekund du får med dina nära och kära.



Babyboom i Danmark:)

Läste precis att kronprinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark väntar tvillingar i januari! 

De har barnen Christian 5år och Isabella 3 år sen tidigare.

Gud vad mysigt och jag hoppas att vår egen kronprisessa snart också väntar smått:)


Lunch shopping:)

img_0094 (MMS)

Sprang förbi Jysk en snabbis innan lunchen var slut och hittade dessa fina korgar för endast 90:- st! De blir perfekta på vår garderob i sovrummet. Me like;)


Choklad till frukost!

img_3565 (MMS)

Du räddade min morgon Madde:)


Utställning

I dag träffade jag mina mysiga gravid väninnor igen:)
Vi var och kikade på en utställning på Fotografiska med Lennart Nilssons underbara/fantastiska bilder från "Ett barn blir till"



Sedan drog vi in till stan och käkade Thai och snackade massa om bebisliv, graviditet, sambor osv..;) MYS!!
E´s bebis kommer om ca 4 veckor så det börjar dra ihop  sig:) Snart går vi på utställing/Caféer med små bebisar också! Känns lite overkligt.

Bebisar I magen:)

Nu ska jag laga lunch till i morgon sen är det nog dax förr suss;)


Jag idag!

img_0084 (MMS)

Har dock bytt jeans jackan mot min jobb kavaj, känns lite tråkigt att ha "samma" outfit på alla bilder.


Inception

Inception var sjukt bra:)
Jag tycker inte alls den var svår att förstå och för att vara nästan 2,5h så gick tiden väldigt fort.
Nu är jag hemma och ska snart krypa ner.

Fiina syster<3

"Kurviga" Jag

Natti natti:)


Nytt halsband!

img_3686 (MMS)

Den mexicanska bolan, som man ska ha hängandes på magen. Den ger ifrån sig ett litet bjällrande ljud som ska lugna bebis i mage och även utanför (hur nu de går?.


Bio

I dag blev det faktiskt middag på donken, hade ingen ork att först komma hem och ta hand om vårat diskberg och sedan laga mat. Vilket jag kommer göra nu snart innan jag drar iväg för att möta upp pappi och syster för bio:)

Kimberly och pappi

 Vi ska se Inception med Leonardo DiCaprio.
Btw, Leonard är ett ganska nice namn på en pojke, kanske blir de om det är en pojke som ploppar ut i stället (ska bara övertala H först;).
Men vi är väldigt säkra på att det är en tjej och vi har ett namn bestämt till henne (fast man kan ju inte vara 110% säker innan man håller lilla loppan i famnen)!

just ja, diska var de jag skulle göra...


Min Söndag

Söndagen spenderades på Värmdö hos H´s föräldrar. Tanita och Andreas kom också förbi, väldigt trevligt:)


Även pappa (till höger)...

...och syrrorna (Kimberly & Patricia) kom förbi och käkade middag:)
Riktig mys söndag:)


Min lördag

I lördags var jag, N och N´s lillasyster och spanade in Prideparaden.


Transor:)

Män som gillar håriga män!


Natasha Peyre och Bobby

Love<3

Babsan

och mycket mycket mer....

Sen togs vi färjan till Djurgården och och käkade middag hos H på Hasselbacken:)


Hamburgare och ALKOHOLFRI öl:)
Efter matintaget gick vi vidare till ett café på Kungsgatan och stannade där heeela kvällen.


Magen/bebis börjar bli riktigt stor!!

img_3385 (MMS)

Magen/bebis börjar bli riktigt stor!!


Välkommen v 28!

Igår gick vi in i V 28:D

Barn
Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma
Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Egna tankar
Nu börjar de bli lite tungt och huden runt magen spänner men inga direkta bristningar än så länge. Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det känns skönt att det är nära BF samtidigt som det är lite nervöst.


bild och text från


RSS 2.0